Streetdance och hiphop i Lilla Gasklockan – Gävle

Fotograf: Martin Rosén

19 maj samlades dansare från hela Skandinavien i lilla Gasklockan för att delta i Brick City Battles. Under dagen fick vi se ”battles” i dansgrenarna Breaking, Hip Hop Allstyle, House samt en tävling för de yngre deltagarna (upp till 13 år). Under dagen arrangerades kostnadsfria workshops och på kvällen var det framträdanden av stjärnor på den globala dansscenen.

Projektet är ett samarbete mellan Region Gävleborg och Gävle kommun och är en av många programpunkter i Europeiska Kulturarvsåret 2018.

”Battles” är en fantastiskt rolig tävlingsform att se på. De tävlande duellerade i dans genom att utmana sig själv och dem de möter. Publik och deltagare fick delta i workshops och jag är otroligt stolta över den line-up av stjärnor på den globala dansscenen som deltog. Det känndes fantastiskt att kunna ge Gävle möjligheten att ta del av denna fantastiska energi, säger Erika O’Neill danssamordnare, Region Gävleborg.

Under dagen arrangerades workshops med två av Skandinaviens främsta dansare inom respektive genre, breaking med Bboy Hatsolo från Flow mo crew och hiphop/battle med Maele Reeflex Sabuni (vinnare av Juste Debout Scandinavia).

På kvällen var det framträdanden av Mario P Amigo som är ett välkänt ansikte på Sveriges streetdancescen. Dancehall gruppen Navyz som ska representera Sverige i hiphop international USA stod även på scen.

Kvällens konferencier var Frida Scar, DJ Cheza. Domare för tävlingarna var Adena Asovic, dansare och svensk mästarinna i house 2009, Bboy Hatsolo, en av världens mest kända och främsta B-Boys samt Jörgen Vedeler, gävleborgare med stora framgångar inom den svenska battle-scenen.