Stort tack och ett riktigt Gott Nytt 2019!

Europeiska Kulturarvsåret 2018 tar nu slut. Arbetet att göra kulturarvet tillgängligt har bara börjat. Under året har Kulturarvsprojektet i Gävleborg delgett invånarna i länet med mängder av aktiviteter, musikprogram, föreläsningar, skrönor och recept, dialekter och VR-upplevelser.

Vi har haft många samarbetspartners lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Projektet har rönt stor uppmärksamhet och vi har fått berätta om det i London, Arad, Nancy, Bryssel, Jelling, Stockholm, i Almedalen och på många andra ställen.

Varje vecka har Radio Gävleborg sänt ut Ann Nilséns berättelser om kulturarv ur olika vinklar, vi har träffat EU’s kulturkommissionär Tibor Navracic, EU’s kulturdirektör Marcel Magnier och Sveriges kulturminister Alice Bah Kunke.

Vi har blivit förebild för nystartade nationella projekt, vi har blivit inbjuda att hålla workshop av såväl AER (Assembly of European Regions) och Region Oslos Brysselkontor. Vi har startat ett internationellt nätverk för VR och Världsarv.Ja, det har varit ett fantastiskt år.
Vi ber att få tacka alla inblandade, medverkande, alla ni som inspirerat och deltagit. Nu går vi in i 2019 med nya erfarenheter och många nya kontakter att fortsätta jobba med.

Stort tack och ett riktigt Gott Nytt 2019!