Khazar Fatemi till Gefle Gas

Under två dagar kommer Gasklockeområdet i Gävle att koka av aktivitet när festivalen GEFLE GAS/Indie Sweden Music Festival 2018 intar området. Dokumentärfilmaren Khazar Fatemi gästar festivalen på lördagen och kommer på sitt fantastiska sätt att berätta om musik som en del av kulturarvet och hur det påverkar oss när kulturen sätts i farozon. Missa inte en otroligt stark – och sann – historia om hur kulturarvet påverkar oss; oavsett vilka vi är och var vi kommer ifrån.

TID: 15.00 PLATS: Stora Retorten, Gasklockorna

Khazar Fatemi är journalist och dokumentärfilmare från Gävle. Hon flydde som barn med sin familj från Afghanistan och växte sedan upp i stadsdelen Sätra. Som journalist och dokumentärfilmare producerade hon dokumentärserien ”Kultur i farozonen” för SVT, där hon följer människor som kämpar för att bevara sin kulturella identitet.

Khazars egen berättelse, om sin egen erfarenhet av kulturarv och identitet, är gripande och djupt lärorikt. Samtalet är en del av Europaåret för kulturarv och projektet Kulturarvet – nyckeln till framtiden.

Mer information:
GEFLE GAS – Program
GEFLE GAS – Facebook