Navigation

Hur smakar Gästrikland?

2018-11-17 12:00 - 17:00

Vi uppmärksammar det europeiska kulturarvsåret med en dag om maten och smaken i vårt landskap.

Ingela Broström, Länsmuseet Gävleborg, berättar om matens historia och tradition i Gästrikland. Melker Andersson, stjärnkock från Gästrikland, talar om sin relation till maten i landskapet.

Matutställning på Torget med Högbo Brukshotells restaurang och fika från Berglunds bageri. Dessutom Familjelördag på Trampolin med samma tema.

Lördag 17 november Kulturcentrum, Köpmangatan 7, Sandviken

kl 12 -14 Familjelördag – vi smakar, sörplar och skapar Trampolin

kl 15-17 Prat om matIngela Broström och Melker Andersson Folkbiblioteket

kl 12-17 Matutställning Torget

Arrangör: Folkbiblioteket och Litteratuthuset Trampolin
Samarr: Föreningen MatVärden, Högbo Brukshotells restaurang, Berglunds bageri. Genomförs med ekonomiskt stöd av Region Gävleborg

Kontaktpersoner:
Sara Hagström Andersson, Folkbiblioteket, [email protected]
Karin Forsgren Anderung, Litteraturhuset Trampolin, [email protected]