View Calendar
11/07/2018 16:00 - 17:00

Freestyledans på världsarvsgårdar

Den 10 och 11 juli sker något helt unikt på två av de sju världsarvsgårdarna i Hälsingland; Erik-Anders i Asta och Gästgivars i Vallsta.

Det är Lucas Carlsson, dansare och koreograf som tillsammans med fyra dansare, i ett dansresidens, ger föreställningen ”Hälsningar” i uruppförande. Tillsammans utforskar de hur den samtida freestyledansen kan möta och tolka de historiska berättelser som världsarvsgårdarna har att berätta.

Föreställningen är en del av Europaåret för kulturarv 2018. Under kulturarvsåret 2018 genomförs evenemang överallt i Gävleborg och över hela Europa. Region Gävleborg satsar på kulturarvsåret i projektet Kulturarvsåret – Nyckeln till framtiden.

- Att få möjlighet att genomföra ett dansresidens är en häftig upplevelse för både dansare och publik. Dansarna får verkligen fördjupa sig i platsen och med det tid att undersöka och reflektera. På så sätt kan föreställningen ge nya perspektiv till den historia som hälsingegårdar bär på, säger Erika O’Neill, danssamordnare Region Gävleborg.

Medverkande:

Emelie Enlund, Linnéa Sundling, Alexander Dam, Yared Cederlund, Lucas Carlsson.

Föreställningar:

10 juli, Erik-Anders i Asta, Söderala 14:00 och 17:00.
11 juli, Gästgivars i Vallsta 13:00 och 16:00.