Navigation

Kultur i farozonen – föreläsning med Khazar Fatemi

View Calendar

Vad är kulturarv? Vad betyder det för oss? Varför förstår vi oftast inte värdet av vårt kulturarv förrän vi förlorat det? Vad hotar kulturarvet och vad stärker det? Varför är vissa villiga att riskera sitt liv för att rädda sin kultur?

Khazar Fatemi är journalist och dokumentärfilmare från Gävle, aktuell med dokumentärserien ”Kultur i farozonen”, där hon följer människor som kämpar för att bevara sin kultur. Hör Khazar berätta om sin egen erfarenhet när det kommer till kulturarv och identitet. Berättelserna har hon hämtat från världens olika hörn men också från Gävle och Stadsbiblioteket. Under besöket kommer klipp från hennes dokumentärserie att visas.

De senaste tio åren har Khazar arbetat för SVT och rapporterat från b.la. Syrien och Afghanistan. Men hon har även rapporterat för Huffington Post och CNN. Khazar står även bakom kritikerrosade dokumentärfilmen ”Där mitt hjärta slår”, som öppnar dörren till den afghanska civilbefolkningen och ger en verklighet bortom mediernas krigsrapporteringar.

Plats: Gävle och Stadsbibliotek 19.00

Kulturarvet -
Nyckeln till framtiden

 

 

KONTAKT­FORMULÄR

koncernlogotyp_vit