En sommar fylld av upplevelser

Det surrar och sjuder i varenda buske – av ljud, musik, färg, form och möten. Sommaren är en höjdpunkt när det gäller att ta del av kultur och kulturarv!

Gävleborgs rika musikarv visar sig på många ställen. Spelmanstämmorna och musik kring Dellen, Bangen i Sandviken, Bluegrassfestivalen i Torsåker och mycket mycket mer. Fina kulturmiljöer har utgjort fond för musik-evenemang som världsarvsjazzen på Erik-Anders i Söderala eller Konst och Musikserien i fiskarkapellen längs kusten.

Bruksmiljöerna har också fungerat som arena, inte bara för konserter utan också för utställningar, som i Mackmyra brukspark eller Wij trädgårdar. Ett dansresidens i Ljusdal skapade free-styledansföreställningen ”Hälsningar”, som hade urpremiär på Erik-Anders och Gästgivars.

Strax innan skolstart genomfördes en konferens om världsarvspedagogik för lärare på förskolor och skolor i närheten av något av de svenska världsarven. Deltagarna kom från Norrbotten i norr till Karlskrona i söder. Elever och lärare från Los skola medverkade under dagarna och deltagarna fick uppleva finnmarken, Gammelgården Bortom åa, Loos koboltgruva och historien kring hela miljön. – ett värdefullt utbyte av kunskaper och erfarenheter från olika håll i landet.

Vad har du själv upplevt? Välkommen att skicka in bilder!
kulturarv@regiongavleborg.se