Drömmar och Demokrati

8 mars – 25 maj PROGRAMMET ÄR REDAN GENOMFÖRT, STORSUCCÉ!

Våren 2018 reser Folkteatern runt i Gävleborg med kulturfestivalen Drömmar och Demokrati, en festival av samtal, konst- och teaterhändelser som anpassar sig efter sin plats. 

Tillsammans med publiken vill Folkteatern vill möta, diskutera och fantisera kring demokratins och drömmarnas gränser och gränslöshet.

I Drömmar och Demokrati möts panelsamtal, föreställningar, workshops, stadsvandringar, filmvisningar, språkcaféer, läsningar och samtal i alla möjliga former av konstnärliga uttryck, tilltal och gestaltningar. Här ryms många och vitt skilda möten mellan människor, och minst lika många röster, medskapare och avsändare.

Fyra urpremiärer i Drömmar och Demokrati!

I Drömmar och Demokrati ingår tre helt nyskrivna föreställningar och en konsert; den bombastiska och drömska SAD Symphony av Tove Sahlin.Utopier av Erik Uddenberg om sökandet efter nya världar att leva i. Broderskap av Jens Peter Karlsson, en berättelse om hur tjocka blodsbanden är när de testas av allt mer polariserade åsikter, samt Drömkväde, ett musikaliskt möte mellan en kvartett från Gävle Symfoniorkester och riksspelmannen Görgen Antonsson från Folkteatern.

Håll utkik efter festivalbussen

Folkteatern har en alldeles egen festivalbuss med sig som tar dig till föreställningar och festivalens programpunkter. Håll utkik efter Drömmar och Demokrati-bussen, välkommen ombord!